Keurslagerij van Velzen, keurslager

Naast ons standaard barbecue assortiment “wat al heel bijzonder is” hebben wij er veel plezier in om een speciaal stuk vlees voor u te selecteren. Wat denk u van Picanha, Rib-eye, Tomahawk, Côte de Boeuf, Bavette en diverse soorten racks. Wij zorgen ervoor dat  barbecueën echt bijzonder wordt.

Picanha

Picanha

De Picanha of staartstuk is een vrij onbekend juweeltje. Het is in Zuid-Amerika het meest bekende en meest gegeten stuk vlees. Maar zo ver hoeft u het vlees niet te gaan zoeken. Een picanha is eenvoudig te bereiden. Je kunt een picanha bereiden op de bbq, maar ook in de oven.

Ribeye

Ribeye

Een ribeye is gemarmerd vlees, oftewel met een beetje vet doorregen. Hierdoor blijft het vlees lekker mals en sappig. U kunt het bakken of braden en zelfs grillen of roosteren. Het wordt rosé gegeten.

Tomahawk

Tomahawk

Een Tomahawk steak kun je beschouwen als een flink stuk rib eye met een lang bot, dat op zo’n 160 graden celcius garingstemperatuur rustig op de barbecue kan. Voor medium garing is de kerntemperatuur 55 graden  Dit prachtige stuk vlees is dus helemaal niet moeilijk te bereiden.

Côte de boeuf

Côte de boeuf

De côte de boeuf is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak, het deel dat zich bevindt tussen de dunne lende (waarvan de entrecote is gemaakt) en de hals. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet.

Bavette

Bavette

Bavette wordt vaak gezien als een delicatesse voor op de barbecue, bijvoorbeeld in Frankrijk. In Nederland wordt bavette ook wel een vanglap of een vinkelap genoemd. Dit magere rundvlees komt uit de flank van de koe en is hierdoor heerlijk mals.

Rack

Rack

Een rack kennen we allemaal als lamsrack. Een mooi ribstukje met de beentjes schoongesneden. Zo’n rack heb je ook van het varken en van het rund. Een varkensrack of rack of pork is een ribstuk dat in totaal 10 of 11 beentjes heeft. Het wordt gesneden van het lendestuk.

Keurslagerij van Velzen, keurslager

Dorpsstraat 84B
4413CE Krabbendijke
0113501548

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten